Om oss

VENNEBYEN

Vennebyen er en norsk animasjonsserie for barn i alderen 2-6 år. Historiene er inspirert av barns fasinasjon for utrykningsetatene og handler om de tre rekruttene «Apa» i politiet, «Elfie» i brannvesenet og «Ted» i ambulansetjenesten. I januar 2010 var det premiere på TV-serien i de fire nordiske landene. Vennebyen fokuserer på grunnleggende verdier som vennskap, samarbeid og toleranse. I tillegg er læring om de tre nødetatene og deres verdier en viktig del av innholdet.

 TV-serien er produsert som 3D-animasjon med figurer og miljøer framstilt i en moderne og fargerik stil, tilpasset et internasjonalt familiemarked. Vennebyen er oversatt til 26 språk og solgt til mer enn 200 land. I England har den fått navnet «City of Friends». I Norge vises serien på TV 2. Den er også tilgjengelig hos Netflix, TV 2 Sumo og SF Kids.

 De første barnebøkene om Vennebyen ble utgitt høsten 2006. Siden den gang er det utviklet flere hundre ulike Vennebyen-produkter, alt fra aktivitetsbøker, puslespill, DVDer, CDer og apper, via iskrem, tegnesett, klær og paraplyer, til kosedyr, sykler, sekker og sengetøy. Et utvalg av varene finner du i vår nettbutikk.

City of Friends AS

City of Friends AS forvalter og utvikler merkevaren Vennebyen over hele verden. Selskapet lanserte første sesong av TV-serien Vennebyen i januar 2010 og har siden produsert både nye sesonger av tv-serien, live show og teaterforestillinger. 

Søk