Bli kjent med dem som bor i Vennebyen

Langt borte et sted. Bak en sving og et fjell. Og over en topp. Der ligger en liten by der innbyggerne er hvite og brune, sorte og gule – og mennesker og dyr lever om hverandre og hjelper hverandre. Dette er Vennebyen.


Samarbeid, vennskap, toleranse, kunnskap, aktivitet og moro er stikkordene for alle som bor i Vennebyen, og alle gjør sitt beste for å sørge for at alle har det bra hver dag.

Ingen vet akkurat hvor mange som bor i og rundt Vennebyen, men de fleste som bor der mener at det må i hvert fall være minst 100 stykker. Og noen biler. Og båter. Det er mange flotte hus. Og mange snille dyr.

APA

Apa er alles venn og verdens eneste politiapekatt. I sine egne øyne er han også den tøffeste politikonstabelen i hele verden! Han er bare en politiaspirant, men tøff mener han at han er. Og han er både snill og hjelpsom. Dersom noen har et problem eller en situasjon oppstår, er han alltid klar til å hjelpe.

TED

Ted er i ferd med å oppfylle drømmen sin om å bli ambulansesjåfør i Vennebyen. Han er under opplæring hos Tina, som er fast sjåfør på Ambus, sykebilen i Vennebyen. Ted er en godhjertet, varm og koselig teddybjørn som er flink til både å hjelpe og trøste. Dette er gode egenskaper for en som vil kjøre Ambus.

ELFIE

Den siste av de tre nye rekruttene i Vennebyens utrykningsetater er en liten elefant med navnet Elfie. Mens Apa er verdens eneste politiapekatt, så er nok Elfie utvilsomt den eneste brannkonstabelen i verden som slukker branner med snabel! Elfie har fått sin egen plass i kurven på toppen av brannbilen Snorkus.

JUMPI

Jumpi er en hare som går på skole sammen med Morten og Mia. Han er også deres beste venn. Jumpis nysgjerrighet fører ham ofte i situasjoner som redningsmannskapene må ordne opp i. Det er ikke sjelden at Morten og Mia da er sammen med ham.

POLTUS

Poltus er politibilen i Vennebyen. Ifølge ham selv den tøffeste, kuleste og raskeste bilen i hele Vennebyen. Poltus er blå med hvitt og blått sjakkmønster på siden. Tonje er Poltus sin faste sjåfør og bak i bilen er det et bur hvor Tonje sin politihund Timba har plass. 

AMBUS

Ambulansen i Vennebyen heter Ambus, og er gul med grønt og gult sjakkmønster. Tina er fast sjåfør, og Ted mannskap. Bak i Ambus er det blant annet en stor båre som de kan ta ut og med seg når noen må bli båret inn i bilen.

SNORKUS

Vennebyen sin flotte brannbil heter Snorkus og er rød med rødt og hvitt sjakkmønster på sidene. Snorkus er den eldste bilen i Vennebyen, men til tross for dette får han brannmannskapene stort sett trygt frem i tide. Tom er fast sjåfør, mens Elfie har fått sin egen kurv på toppen av Snorkus. 

KOPTUS

Koptus er redningshelikopteret i byen. Det er blått og står på taket av politistasjonen. Apa er kaptein og pilot på Koptus; og med det også ansvaret for Koptus, noe som iblant fører til leteaksjoner for å finne igjen nøkkelen til Koptus. Den hender nemlig ofte at Apa mister den under et av sine mange krumspring.

TINA

Tina har hovedansvaret for sykebilen Ambus som kjører rundt i Vennebyen. I tillegg passer hun på at Ted får den opplæringen som han trenger for en dag å bli sjåfør på Ambus. Når de rykker ut med Ambus er det Tina som kjører.

TONJE

Politibilen Poltus sin faste sjåfør heter Tonje. I tillegg til å kjøre Poltus, har Tonje også en politihund; nemlig Timba.

BOBBY

Mens Barney er sjef på brannstasjonen, er tvillingbroren hans Bobby den som leder mannskapene på politistasjonen. En oppgave som ikke alltid er like lett; de har jo en apekatt i politiet som til stadighet finner på nye sprell. Bobby er også pappaen til Ted. 

BARNEY

Barney er sjefen på brannstasjonen. Han er en god og koselig bjørn som vet å sette pris på mannskapene sine. Med sin lange erfaring fra brannvesenet veileder han også Elfie slik at hun en gang kan bli ferdig utlært brannelefantkonstabel. Barney er tvillingbroren til Bobby, som er sjef på politistasjonen.

TOM

Tom er Snorkus sin faste sjåfør. Når alarmen går, svinger han seg ned stangen på brannstasjonen og gjør seg klar for utrykning. Tom og Elfie er brannslukkerne i Vennebyen, og ved en brann trenger ingen å være redd for at de to ikke skal kunne klare å slukke den!

SPARK

Spark er sparkesykkelen Apa har fått spesialdesignet. Den er utstyrt med både sirener og blinkende lys, så når Apa er på vei kan man ikke unngå å se eller høre det. Sirenen har en tendens til å ikke virke skikkelig, og Apa mener det aldri går fort nok. Til Sparks fortvilelse fører dette til at Apa til stadighet designer og installerer nye motorer og sirener til ham!

TIMBA

Timba er politihunden i Vennebyen. Han bor hos sin eier, politijenten Tonje. Timba er ung og under opplæring, men til tross for dette har han allerede lært seg mange ting som kommer til nytte for Tonje og de andre i Vennebyen. F eks hender det at noen av barna i Vennebyen går seg bort, og da er Timba sin gode nese et flott hjelpemiddel for å snuse dem opp og få dem trygt hjem.

KIMMY

Kimmy er postbudet i Vennebyen, og et særdeles skravleglad et. Siden hun også er en kenguru, passer det veldig fint å være postbud. Hun bærer nemlig posten med seg i lommen hun naturlig har på magen.

MORTEN

Morten er en 10 år gammel gutt som ofte er å treffe ved kafeen i byen. Den blir nemlig drevet av mammaen og pappaen hans. Han er stort sett sammen med tvillingsøsteren sin, Mia, og Jumpi; en hare som er Morten og Mia sin beste venn. De tre er glade i å spille ball og å utforske byen og livet, og har en tendens til stadig å havne i situasjoner som krever utrykning og innsats fra redningsetatene.

MIA

Mia er en ti år gammel jente og tvillingsøsteren til Morten. Hun er stort sett sammen med Morten og Jumpi; en hare som er Mia og Morten sin beste venn. De tre er glade i å spille ball og å utforske byen og livet, og har en tendens til stadig å havne i situasjoner som krever utrykning og innsats fra redningsetatene.

MAMMA

Det er mammaen til Morten og Mia. Sammen med pappaen driver hun kafeen i Vennebyen, og kafeen er et populært sted å besøke for byens utrykningsmannskaper. Hun snakker med en rolig stemme og har mørkt hår. 

PAPPA

Det er pappaen til Morten og Mia. Sammen med mammaen driver han kafeen i Vennebyen, og kafeen er et populært sted å besøke for byens utrykningsmannskaper.

SJI

Sji er sjiraffen som jobber ved politistasjonen. Hun er alltid på vakt, og med sin lange hals speider hun utover byen for å passe på alle som bor der. Sji er også opptatt av å gjøre seg fin for Raff ved brannstasjonen...

RAFF

Raff er sjiraffen som jobber ved brannstasjonen. Han er alltid på vakt, og med sin lange hals speider han utover byen etter branner. HAn sende rogså lange blikk mot Sji ved politistasjonen...

BÅTUS

Båtus er utrykningsbåten til nødetatene i Vennebyen, og er alltid beredt til å rykke ut for å hjelpe til. Hun er glad i å kjøre rundt å lage bølger, og leke med dem som bader.

TOGUS

Togus er lokomotivet i Vennebyen. Hun er alltid like blid når hun kjører inn på stasjonen, og elsker å høre lyden av sin egen fløyte.

Søk