Nysatsning fra Cappelen Damm og Vennebyen!


Cappelen Damm og City of Friends AS har nylig inngått avtale om utgivelse av lydbøker fra Vennebyen. Avtalen går over 4 år og inkluderer utvikling, produksjon og distribusjon av lydbøker for digitalt salg, samt at innholdet gjøres tilgjengelig gjennom strømmeplattformen Storytel.

Lydbokformatet representerer en nysatsning for Vennebyen, og vi gleder oss til å ta de første stegene sammen med vår nye dyktige partner Cappelen Damm. Der papirbokmarkedet de siste årene har sett en nedgang i de fleste kategorier, har lydbokmarkedet hatt en kraftig vekst. Strømmetjenesten Storytel har i dag over 100 000 aktive abonnenter bare i Norge, og alle prognoser tilsier at plattformen vil ha en jevn og positiv vekst fremover.

«Vennebyen er en merkevare vi setter stor pris på og ser frem til å jobbe med. Budskapet fra serien er forankret i gode kjerneverdier, og vi ser tydelig at barna setter pris på innholdet både på skjerm og papir. Lydbokformatet blir et spennende supplement til dette», sier Johanna Birkeland fra Cappelen Damm.

Som innleser har vi valgt en erfaren skuespiller med en lang CV fra andre stemme oppdrag. Scott Maurstad er stemmeskuespiller, voicer, ettersynker, lydlager, regissør og har jobbet med dubbing siden han var 6 år gammel. Scott har vært med på de norske versjonene av store kjente titler som Biler 3, Zootropolis, Trolls, Istid og Harry Potter.

De første titlene er allerede lest inn og gjøres tilgjengelig for digitalt salg i løpet av 2019, og via Storytel etter 1 mai 2020.

Vennebyen har hittil i 2019 hatt svært god fremgang i alle digitale kanaler med over 80 millioner avspillinger fra sine 8 YouTube kanaler. Det tilsier en vekst på 55% sammenlignet med 2018. Barn over hele verden konsumerer mer Vennebyen innhold enn noensinne, og totalt sett i Norden vet vi at over 1 500 000 unike seere har sett flere videoer i løpet av de de siste 3 mnd. 

 

Søk